Tuesday, 6 December 2011

sem baru^^

assalamualaikum, hai korang^^
sudah 3minggu masuk sem baru,
okayy, aku dah jadi senior :D
sem baru, umur baru, class becampur2 =,=
untuk pengetahuan korang, now aku ttinggal kat luar, 
tade dah duk2 kolej nih~~
umaa sewa nih okayy lahh,
budak2 pun okay, just aku tak bape nak rapat sangat nan dorang.
aku still memalu lagi (konon) ><
mmm, setakat nih, semua okayy lah kot.
or maybe ade yang tak! haha -,-

okayy, sebenanye aku nak cite kat korang keadaan UiTM Negeri Sembilan nih.
aku tengok semua dah pakat nak ubah2.
kat sini dah mula ade 'gym'.
tapi aku tapenah nak pegi pun sebab terdedah.
hah, korang bayangkan la sendiri ehh :p
pastu...... banyak lah yang berubah.
aku pun malas nak cite sal perubahan yang bese2 je -,-

cite pasal class aku lak....
class aku tediri daripada 12 orang gegurl sahaja!^^
ddari last sem kot macam nih :)
budak2, okayy lah.
aku ase bese je...
and for the lecturer, aku memang suke gile lah kann.
lecturer food tech sume baek2, comel2, 
sampaikan aku takut lak tepijak kepale dorang. kihkih ><
aku rase besyukur sangat lah dapat lecturer acetu^^

habes sudah cerita sem baru.
btw, i hope this sem tade sape2 la yg wat 'taik' macam sem2 lepas =.=
aku tak suke lah sem berakhir dengan tragedi :(
tolong eh korang2, jangan carik gaduh^^ muahhh <3

Friday, 21 October 2011

kesakitan hati -,-

heyy korang ^^
lame dah tak update blog nih
hehe
entry ni aku just nak luahkan rase hati ni yang agak kebangangan
betul ke tu aku eja =,='
ape2 jee lahhh ><

hmm, aku nak cakap sal budak bucux sorang nih
agak tekilan jugak la dengan dy nih
tadi dy text aku, pastu aku reply lahh
then......
dy terus diam
okayy, aku cedey nih T_T
bole lak awak wat acetu kann -,-

okayy, thanx sebab call saya pagi tu
(13 hb)
saya happy sangat setelah 10 hari kite tak contact
or maybe lebih dari tu -,-
argghhhhhh!
majukmajukmajukmajukmajuk!!!
10 hari sekali je you contact i kann
eeeeeeee, mia ase cam nak lempang2 je you ni taw
okayy, dah
pasni mia stop text you
sebab you pun susah sangat nak reply kann??
(sakit hati sangat)
tapi tape, mia still petahankan hubungan ny okayy? ^^
mia sayang awak siket je akhir2 nih -,-
tah la, ikut lahh
but, dun't wurry coz mia takan break our promises ^^
i miss you so muchh
kbabai~ ^^

Mr. and Mrs. A

Friday, 7 October 2011

sombong ke??? -,-

okayy, entry kali ni pasal status SOMBONG -,-

aku memang sombong, ada masalah??
okayy, aku tipu~ -,-
adoii, aku pun tatau la, orang yang menilai aku
so, ikut korang la kan na cakap aku sombong ke ape ke
ape yang aku akan cakap adalah...
SOMBONG AKU BUAT KAU MISKIN KE?? =.="
yang kau nak kecoh2 sangat cakap aku sombong nape???
please tell me why?? why??? WHY????? grrrr~ -.-
for those yang kenal aku, aku ase dorang takan penah cakap aku sombong
tettttttt. ><

okayy, memule aku kene status SOMBONG ni apabila....
aku tak reply chat dr dy -,-
helloooo, i'm busy lahh
sedap je an mulut korang nak cakap itu ini
pot pet pot pet je =..=
ad korang tanye aku nape lambat balas???
or mybe nape tak balas???
tapenah pun korang tanye, terus je sesedap mulut nye korang cop aku SOMBONG -,-
i hate you you you you -,-'
senang je korang judge aku an, ingat aku niyy tade hati ke hah??
ingat aku ni tunggul ke??
tade pasaan??? tade rase cedey??
ape yang aku nak cakap, aku tapenah pun judge korang camtu an -,-
why me??? ape salah aku??? ~.~
rase cam nak maki pun ade gak, tapi tape lahh
aku dah janji kat diri aku yang aku akan benti maki hamun
sume tu pangai budak2 ^^

banyak lagi sebenanye rase tak puas hati aku kat korang
tapi tapelahh, aku pendam jeee
aku btawu aku sombong, so jangan la kawan nan aku
for those yang rase aku sombong, just...
STAY AWAY FROM ME!!!
thank you ^^
and by the way, korang yang cakap orang sombong ni, 
sebenanye tawu tak ape tu sombong???
hahahaha renung2kan dan selamat beramal~ <3 ^^

Monday, 26 September 2011

kawan-kawan UiTM ^^

entry kali ni, aku na citer sal kawan2 aku yang sentiase besame aku ^^
kalau korang na tawu la an, kami dah besame sejak masuk uitm ni.
kirenye dah 3 sem kami besame2, kua same2, makan same2, happy same2. ^^
ngumpat same2, even gaduh pun tetap besame. ><
okayy, ni la  kawan2 aku yang dah 3 sem besame2 nan aku:
nurul, yatt, wani, aku ^^
antare dorang bertige, aku paling rapat nan wani.
aku kenal nan wani ni start masuk UiTM Shah Alam.
sebabnye dy ni duk 1 bilik nan member skola aku (nadhira husna) mase kat Kolej Melati dulu. ^^
mase kat sane, kami penah kua besame2, makan same2 n gelak tawe sume same2.
tapi sume tu hanye tinggal kenangan je.
sebabnye, sebenanye kami punye surat tawaran masuk UiTM ade kesalahan sikit. =.='
dulu kami sume ni dapat kos Diploma in Textile.
tapi tah cane tah bole pulakk salah sebab kat shah alam, dip tex mmg tade.
so, lepas jumpe dekan sume2 and siap adekan pejumpaan sume, akhirnye.......
kami tepisah kos. =.='
okayy, memang tekilan sangat la kan, aku bole pulakk tepisah nan member skola aku tu.
takat kos lain, aku okayy agy, tapi UiTM pun dah lain2 dah.
usna dapat arau, aku lak dapat pilah. ><
eh2, okayy. sambung citer ni.
hah, aku dapat la pulakk kos yg same dengan mis wani nih, nan nurul skali.
yatt pulakk still textile. ^^
mase sem 1, kami berempat ni dapat la 1 umaa. yayy! ^^
bile dah 1 umaa tu la jadi rapat sampai sekarang. yahooo!
tu la care kami berempat kenal2. ><
okay, sekarang dah sem 3. and and and.....
nurul ni, kua la pulakk dari u. T.T
sumpah cedey, mase aku dapat tawu dy na kua.
mase aku wat entry nih, dy dah tade kat u ni.
and now, tinggal la kami bertige.
eh2, tapi an, ade jugak kawan lain.
tapi tatau la nape, gambar dy ta le na upload. =.=
so, aku rase tu je la citer aku.
aku pun da tatau ta citer ape lagy.
hope korang enjoy ^^
wani and aku

nurul and aku 

aku and yatt

Sunday, 25 September 2011

cerita cinta ^^

okayy, entry kali ni aku na cite kat korang pasal cinta. ^^


aku tengok zaman sekarang ni ramai gak ek yang becinta. even budak sekolah rendah pun dah pandai na becinta. tapi cinta budak2 ni klakar taw. ^^ tapi bukan dorang la yg aku na cite. aku na cite sal kawan2 and family aku nih. ade yg baru putus cinta, ade yg baru na kapel, ade lak tu yg sanggup menunggu c dy (dekat 2 tahun ade rasenye). hehe if jodoh korang kuat, korang toksah risau la. everything will be fine. don't wurry guys~ ^^ minggu ni je aku dah jadi kaunselor untuk 3 orang sahabat aku. sebab korang kawan aku la aku sanggup je dengar luahan korang taw. sayang korang sangat <3 ^^ aku ni tade la hebat sangat bab2 becinte, tapi untuk bagi dorang pendapat aku tu, bole la jugakk~ yg aku peliknye, ade pulakk family yg macam ta suke bile dorang kapel. so aku cakap la nan member aku nih, cer tanye betul2, mane taw ade sumthing wrong sal boy tu, tu sebab la akak awak cam ta suke korang besame. =.=' so, untuk kawan aku tu, fikir la elok2 ekk. jangan sebab cinta nty awak gaduh nan akak awak tu. rilex and chill sudah. ^^

pastu cite sal minah ni. minah ni mmg sangat suke berkawan. tapi last yg jadi, almost kawan laki minah ni akan sangkut kt dy. dy pun dh tatau na wt ape da. =.=' minah ni mmg rapat nan aku. so, aku tawu la sume sal dy. n aku pun tawu yg minah ni mmg baik nan sume orang. bile layan baik sangat kt laki pun susah jugakk. tapi bile wat tatau nty, dy cakap kite lak sombong. aku pun tatau dah na cakap ape kat minah ni, sebab ape yg dy buat aku rase biase je. tade la dy menggedix sgt nan laki2 kt lua sane. lagypun dy ni dah d miliki. ^^ so, untuk guys kat lua sane, if ade gurl yg layan korang baik, toksah la korang na sangkut2 lak ekk. chill sudah~ kawan2 la best kan. ^^


citer cinta aku pulakk?? :/
okay, aku ngaku aku dah kapel. -,- pakwe aku ni okay la kot. aku pun tatau na describe dy acane, sbb kitorang jarang contact and aku tatau semua tentang dy. korang mesti pelik an acane bole kapel, dengan jarang contact nye lagy. =.=' okayy, ni aku citer. kami kenal kat laman muka buku. c dy ni 1 u nan aku, tapi kami lain2 kos. ^^ pastu, tah acane tah, kami pun kapel. ^^ tah acane lak, tetibe dy mintak breakkk. ^^" tp time tu aku tade la cedey sangat sbb aku tawu aku ni ta sepeti yg dy nak...kot. =.= pas seminggu tetibe dy text aku. dy cakap dy mintak maaf sbb dy serabut time tu. aku cakap dy ta salah n kite kan masih bole bekawan. ^^ tapi dy cakap dy na kapel balik. sebabnye??? dy susah na lupekan orang yg dy sayang (aku la tu) >< n agy sbb aku layan dy baik sangat (aku mmg baik pun) :/ dy ngaku dy salah n dy cakap na try lagy. n aku ni gurl petame yg pernah buat dy...... so, aku pun cakap la okayy, kite try ekk. ^^ ta sampai bape hari, kami break semule. mmg tah pape la an. =.=' pastu aku cakap la nan dy, kite kawan je okayy, sebab aku tanak la dy main2 lagy. ^^' aku dah mule pening time nih sebab banyak kali dy mintak n mintak n mintak (almost 2 months), dengan janji dy takan tinggalkan aku cam ritu lagi, so pade 18 sept kami pun kapel la balik. sebenanye banyak kali jugak la kami try, and ni last chance (kali ke 3 law ta salah aku) yg dy mintak. aku pun kate okay la sebab aku tengok dy ni jenis ta mudah putus ase. ^^ but now, kami dah jarang contact dah sebab skang tengah final. gudluck awak! sy pegang janji awak n sy pegang janji sy. n sy jugak berjanji walau apepun yg jadi, sy tetap pertahankan hubungan kite ni. ^^ one more thing, sy terime awak sebab usaha awak yg ta penah na give up tu! ^^ (bukan sebab lain).

Friday, 23 September 2011

first time buat blog

first time ni buat blog.. tu pun sebab aku tengok ramai kot yang suka. ^^ so, entry first ni just na bagi intro je la. pasal diri aku kot. ^^
korang bole la panggil aku mia, jangan tanye name betul sudah la ekk. =.= aku simple je, suke berkawan. bia la ramai2 kawan kan, aku lagi suke. ^^ age aku pada 1st dec nty cecah la 19. yayy!!! dah besa akhirnye! ^^ tapi an, pangai aku ni still macam budak2 lagy la. hehe~ :D aku ni simple je la, tapayah na hot2 sangat. n aku ni jenis yang ta suke kene marah. lagy2 nan orang yang aku sayang~ ^^ okay, aku tinggal kat selangor, dengan family la. anak ke 5 dari 6 beradik. ^^ and now aku study kat UiTM Kuala Pilah, 9state! walaweyy, tempat ni sangat dalam. ape pun tade kat sini. =.=" lw korang rajin, meh la turun kuala pilah, kite jumpe2. >< hah, kat sini aku ambil kos dip in foodtech. best gile, sal kami belajar sal makanan, nutrition n kami wat makanan sendiri. contoh macam aiskrim, mini burger, donut n macam2 lagi lah.
lagi lagi lagi..... itu je la kot intro dari aku. n one more thing, jangan penah wat aku marah ekk. aku ta respect sesape yg kuat pasan, kuat marah, kuat tacink n kuat ngumpat. =.=" okayy, tata.. selamat malam.. aku na sambung study. ^^