Sunday, 25 September 2011

cerita cinta ^^

okayy, entry kali ni aku na cite kat korang pasal cinta. ^^


aku tengok zaman sekarang ni ramai gak ek yang becinta. even budak sekolah rendah pun dah pandai na becinta. tapi cinta budak2 ni klakar taw. ^^ tapi bukan dorang la yg aku na cite. aku na cite sal kawan2 and family aku nih. ade yg baru putus cinta, ade yg baru na kapel, ade lak tu yg sanggup menunggu c dy (dekat 2 tahun ade rasenye). hehe if jodoh korang kuat, korang toksah risau la. everything will be fine. don't wurry guys~ ^^ minggu ni je aku dah jadi kaunselor untuk 3 orang sahabat aku. sebab korang kawan aku la aku sanggup je dengar luahan korang taw. sayang korang sangat <3 ^^ aku ni tade la hebat sangat bab2 becinte, tapi untuk bagi dorang pendapat aku tu, bole la jugakk~ yg aku peliknye, ade pulakk family yg macam ta suke bile dorang kapel. so aku cakap la nan member aku nih, cer tanye betul2, mane taw ade sumthing wrong sal boy tu, tu sebab la akak awak cam ta suke korang besame. =.=' so, untuk kawan aku tu, fikir la elok2 ekk. jangan sebab cinta nty awak gaduh nan akak awak tu. rilex and chill sudah. ^^

pastu cite sal minah ni. minah ni mmg sangat suke berkawan. tapi last yg jadi, almost kawan laki minah ni akan sangkut kt dy. dy pun dh tatau na wt ape da. =.=' minah ni mmg rapat nan aku. so, aku tawu la sume sal dy. n aku pun tawu yg minah ni mmg baik nan sume orang. bile layan baik sangat kt laki pun susah jugakk. tapi bile wat tatau nty, dy cakap kite lak sombong. aku pun tatau dah na cakap ape kat minah ni, sebab ape yg dy buat aku rase biase je. tade la dy menggedix sgt nan laki2 kt lua sane. lagypun dy ni dah d miliki. ^^ so, untuk guys kat lua sane, if ade gurl yg layan korang baik, toksah la korang na sangkut2 lak ekk. chill sudah~ kawan2 la best kan. ^^


citer cinta aku pulakk?? :/
okay, aku ngaku aku dah kapel. -,- pakwe aku ni okay la kot. aku pun tatau na describe dy acane, sbb kitorang jarang contact and aku tatau semua tentang dy. korang mesti pelik an acane bole kapel, dengan jarang contact nye lagy. =.=' okayy, ni aku citer. kami kenal kat laman muka buku. c dy ni 1 u nan aku, tapi kami lain2 kos. ^^ pastu, tah acane tah, kami pun kapel. ^^ tah acane lak, tetibe dy mintak breakkk. ^^" tp time tu aku tade la cedey sangat sbb aku tawu aku ni ta sepeti yg dy nak...kot. =.= pas seminggu tetibe dy text aku. dy cakap dy mintak maaf sbb dy serabut time tu. aku cakap dy ta salah n kite kan masih bole bekawan. ^^ tapi dy cakap dy na kapel balik. sebabnye??? dy susah na lupekan orang yg dy sayang (aku la tu) >< n agy sbb aku layan dy baik sangat (aku mmg baik pun) :/ dy ngaku dy salah n dy cakap na try lagy. n aku ni gurl petame yg pernah buat dy...... so, aku pun cakap la okayy, kite try ekk. ^^ ta sampai bape hari, kami break semule. mmg tah pape la an. =.=' pastu aku cakap la nan dy, kite kawan je okayy, sebab aku tanak la dy main2 lagy. ^^' aku dah mule pening time nih sebab banyak kali dy mintak n mintak n mintak (almost 2 months), dengan janji dy takan tinggalkan aku cam ritu lagi, so pade 18 sept kami pun kapel la balik. sebenanye banyak kali jugak la kami try, and ni last chance (kali ke 3 law ta salah aku) yg dy mintak. aku pun kate okay la sebab aku tengok dy ni jenis ta mudah putus ase. ^^ but now, kami dah jarang contact dah sebab skang tengah final. gudluck awak! sy pegang janji awak n sy pegang janji sy. n sy jugak berjanji walau apepun yg jadi, sy tetap pertahankan hubungan kite ni. ^^ one more thing, sy terime awak sebab usaha awak yg ta penah na give up tu! ^^ (bukan sebab lain).

No comments:

Post a Comment